Парк Арпезос  се намира  в централната част на града, близо до административната сграда на общинската и областната управа т. нар. "белият кораб", театър "Димитър Димов и ''Водното огледало". Открит е през 2012 г. по проект на архитект Ганчо Бакалов.

Паркът разполага със спортни игрища за хандбал и баскетбол с мобилни баскетболни кошове, комбинирано игрище за волейбол и бадминтон с трибуни за зрители и мрежа на метална конструкция, две писти за парков кегелбан по специален детайл с канал за връщане на топките и комплекти дървени кегли, пет стационарни тенис маси, вкопано в терена игрище за плажен волейбол с трибуни за зрители дренирано и защитено от отнасяне на пясъка от силен вятър, скейтпарк за младежите, малко футболно игрище 45/75 м с осветление през нощта - с настилка от изкуствена трева с вбит кварцов пясък и екофил. В близост до плажния волейбол е проектирана площадка с комплект от девет стационарни уреда за фитнес - настилка плочи от гумен гранулат и детската площадка е с комбинирани детски съоръжения за трите възрастови детски групи.

В цялата територия на парка се осигуряват условия за достъп на хора с увреждания. На детските площадки са предвидени и кътове за игра на деца с увреждания.

Предвижда се изграждане на летен театър с места за 1300 зрители и езеро с площ около 5200 м2.


Източник: kardjali.bg

Снимки: Ахрида-Дестинация Родопи

Сподели!Местоположение

Времето

Виж прогнозата