Първото регистрирано представление в Хасково е година след Освобождението, по пиесата „Невянка и Светослав“ от Константин Величков. Годината е 1879 г, а спектакълът се е играл в читалището в центъра на града. В началото на 20-те години на миналия век се прави проект за театрална сграда с две зали – откриването е през 1926 г.

През 1921 г. е основан Родопски народен театър с център Хасково, с постоянна трупа. Трансформира се в Общински народен театър през 1945 г.

Театърът сега предлага на своите зрители две зали: голям салон за драматичен театър с 290 места и камерна зала за куклен театър със 110. Обезпечен е безпрепятствен достъп за хора с увреждания. Театърът разполага със складова база, ателие на художник-изпълнител, дърводелско ателие, железарско ателие, отличен гардероб и реквизит.

Двете фоайета на Театър „Иван Димов“ се използват като арт галерия за различни поводи и събития. Преди началото на всеки спектакъл професионален пианист създава с популярни класически мелодии настроение у зрителите и ги потапя в атмосферата на голямото изкуство.


Източник: dkth.bg

Снимки: facebook.com/dkthaskovo/


Работно време:

понеделник- петък от 09:00 до 18:00 ч.

събота от 09:00 до 12:00 ч.


Телефон: +359 38 590 492

Сподели!Местоположение

Времето

Виж прогнозата