Стадион „Дружба“ – Арена Арда

650

Стадион Дружба е построен в началото на 60-те години, но официално е открит през 1963 г. Намира се в парк Отдих и култура, по-известен като парк Простор. За времето си е сред най-модерните стадиони в страната.

Настъпилите в края на XX век промени и липсата на средства за спорт, влошават значително състоянието на стадиона и към 2010 г. той вече не отговаря на основните изисквания за провеждане на мачове. Теренът е занемарен, а трибуните в окаяно състояние.

През 2014 г. започват преговори за ремонт на стадиона и привеждането му във вид, отговарящ на изискванията на БФС. В края на януари 2015 г. стартира основен ремонт, финансиран от Министерството на младежта и спорта. През 2017г ремонтът е продължен. На 3 юли 2017 г. АРДА провежда първа тренировка на обновения стадион. В същия период са демонтирани и малко по-рано изградените резервни скамейки, които проектирани напълно погрешно, пречат на видимостта на близо 2/3 от зрителите в сектор А. На тяхно място са изградени нови, така че да не нарушават видимостта към терена. В началото на 2018 г. след близо шестгодишно прекъсване, стадионът е готов за новия сезон.

През втория етап на ремонта са монтирани около 12 000 седалки, положена е настилка и довършен ремонта на лекоатлетическата писта. Изградена е система за изкуствено осветление, реновиран е тренировъчния терен прилежащ към стадиона.


Капацитет: 10 000 места

Настилка: Естествена трева


Кърджали 6600, стадион АРЕНА АРДА

+359 893 41 40 32

[email protected]


Източник: fcarda.bg

Снимки: fcarda.bg

Сподели!Местоположение

Времето

Виж прогнозата