Чепеларски Търкала – най-атрактивното състезание по планинско бягане и колоездене

​За четвърти пореден път, тази година, в забележителния планински град Чепеларе ще се проведе едно от най-атрактивните състезания – Чепеларски Търкала.

Състезанието ще се проведе на 06.08.17 /неделя/ в две отделни дисциплини – Планинско бягане и Крос-кънтри колоездене. Униклаността на формата се състои в това, че 40-киломтетровото трасе, на което състезателите ще мерят сили е разпределено в 4 последователни Търкала. Всяко от които стартира и финишира на площад Олимпийски в центъра на град Чепеларе.

Четирите Търкала се намират в четири различни посоки на града, като по-голямата част от маршрута минава по горски пътеки и много малка част по асфалт. Трасето минава край Роженската Обсерватория и фабриката за производство на ски „Амерспорт“, изкачва се до връх Мечи чал и преминава покрай забележителни родопски местности, от които се откриват невероятни гледки.

Всеки, който желае да се включи в надпреварата, но смята, че няма да му стигнат силите за 80-те километра, може да се включи с  1,2 или 3 Търкала, съответно 23, 40 и 60 километра.

За подсилване участниците ще получават храна и напитки на пунктовете, разположени във всяко едно Търкало, както и  на пункта на площад Олимпийски в града, където близки и  приятели на участниците ще могат да наблюдават надпреварата под омайните звуци на родопската гайда.

Желащите да участват в атрактивното състезание могат да се запишат посредством фейсбук страницата на състезанието или като се свържат с организаторите на имейл: [email protected] или на телефон: 0877 601 016 – Теодора Пенчева. Възрастови ограничения за състезателите няма. Единственото изискване е те да имат планинска застраховка.

Автор: Селвина Топалска
Източник: rodopchani.bg

Сподели!