Хасковски фотограф реди изложба в поле от лимец

22-720x424

Уникална изложба ще бележи 8-мия поред Фестивал на хляба, който традиционно по това време на годината се провежда в стамболовското село Рабово.

Светлописите от жътва са под името „Лимецът“ – дело на фотографа от Хасково Тихомир Петков, за който предстоящото изложение ще е третата му самостоятелна проява.

Гостите на фестивала ще могат да видят фотосите на Петков насред нивата. 24-те фотографии ще бъдат представени измежду класовете лимец, подредени в пътека.

Снимките показват пътя на хляба – от зажънването на древното жито, което обаче и все по-често се сочи като „храната на бъдещето“, през месенето, до печенето на самуните.

Фотографиите си Тихомир Петков подготвя от 5 години. Решава да ги представи нестандартно – насред полето – там, където са създадени, защото по думите му показват изкуството в естествената му среда.

Петков има зад гърба си още две самостоятелни изложби. Първото му изложение е  с 30 черно-бели фотоса.Във втората ”Огненият ад” той  представя реалната картина на  огненото бедствие в тополовградските села Филиповци и Пъстрогор. Запечатан кадър от стихията му носи и голямата награда на National Geographic през 2008 година.

През 2013 г. Тихомир Петков печели и голямата награда на СБЖ за раздел фотожурналистика, има и няколко публикации в агенция Ройтерс.

Източник: novjivot.info

Сподели!