Хайдушки поляни – идеалното място за почивка сред природата

снимка: stock.evgenidinev.com

​Курортно селище „Хайдушки поляни“ е едно от живописните местенца сред буйната родопска природа. Селището попада в територията на община Смолян и село Кутела, близо е и до известния зимен курорт Пампорово.

Курортното селище разполага с множество вили и хижи за настаняване, подходящи за вашата почивка. В ресторантите тук може да се насладите на множество емблематични и неповторими ястия от родопската кухня.

В местността е изграден и язовир, който още повече допринася за колорита й. Той привлича и много риболовци, които се наслаждават на богат улов сред дивата родопска природа.

По време на своя престой в курортното селище ще имате възможността да се отдадете на много, разнообразни занимяния. Пешеходен туризъм, ски бягане, ски спускане, сноуборд, моторни шейни, пейнтбол, спортно катерене, конна езда, волейбол и риболов са само част от множеството развлечния, които ще ви предложат в Хайдушки поляни.

Хайдушки поляни има и историческо значение, тъй като именно това е едно от местата на които се провели боевете за освобождението на родината ни. В чест на участниците в Илинденско-преображенското въстание през 1903 година, тук е изграден паметник на преображенци-илинденци.

В местността със средства, дарени от жителите на близките села е изграден и красивият параклис „Света Богородица“.

Курортно селище „Хайдушки поляни“ е идеалното място за почивка сред природата. Съчетанието на красива природа, чист въздух, чудесен климат и множество развлечения спомагат за определянето му като предпочитана дестинация и в летните, и в зимните дни.

Автор: Селвина Топалска
Източник: rodopchani.bg

Сподели!