Фестивал на китайското кисело мляко с марка Момчиловци ще се проведе у нас

Започва производство на нов вид продукт на киселото мляко с марка Момчиловци в Китай, съобщи Сийка Суркова, кмет на смолянското село Момчиловци.

Започва производството на ново кисело мляко с марка Момчиловци в Китай, а новият продукт, който пуска компанията производител е мляко с плодове и зеленчуци. Това съобщи Сийка Суркова, кмет на смолянското село Момчиловци пред Фокус.

Кметът поясни, че компанията производител започва производство на кисело мляко с ягоди, боровинки и броколи, като идеята за това начинание се заражда, когато китайците са на посещение в Момчиловци.

„Когато са на гости при нас, ние ги черпим с родопско кисело мляко, в което слагаме и сладко от ягоди и боровинки, а нашите приятели от азиатската република казват, че идеята им харесва много”, уточни Суркова.

Фестивалът на киселото мляко с марка Момчиловци, се проведе в Китай през месец юли тази година, а сега ще има продължение, като то ще бъде в българското село. Събитието е предвидено да се състои на 23, 24 и 25 септември тази година, а на форума ще присъстват и гости от Китай.

„При това утвърдихме вече партньорството си и тези наши партньори ни помагат в доста начинания, а това ще продължи и занапред”, заключи Суркова.

Снимка:  © Фермер.БГ

Автор: Фермер.БГ

Източник: fermer.bg

Сподели!