Фестивал край Смолянските езера подкрепя Родопския драматичен театър

За първа път на 19-и и 20-и август край Смолянските езера ще се проведе музикален фест SMOL LAKE fest.
Идеята е да се помогне на Родопския Драматичен Театър като важно културно средище за региона, обявяват организаторите, които заедно с трупата подготвят разнообразна програма от театрални актове и импровизации,  с които ще забавляват гостите през деня. А нощите ще бъдат запълнени от концерти и DJ сетове с етно, реге, рок и дръм и басс звучене. Едно от театралните предизвикателства за рокаджийската публика ще бъде пиесата на родопски диалект „Ромео и Жулиета от село Дунево“, което артистите на РДТ ще представят във втория ден от феста – 20 август.

И двете вечери ще има кулинарно изложение, игри и атракции. Инициаторите на фестивала са група ентусиасти, посветени на музиката и театъра, а събитието се осъществява с подкрепата на община Смолян и фондация„А.Г.-АРТ ПРОЕКТ”, създадена през 2015 и обединяваща съмишленици в областта на сценичните и визуалните изкуства.

Програмата в петъчната вечер стартира с Българската група MERUDIA, която има свеж подход към регето, включващ съвременно използване на традиционен български кавал.
В първата вечер ще забиват и BALKAN KHANS и KOTTARASHKY & THE RAIN DOGS. Музиката наКотараците е преплетена с колекция от звуци, взети от автентични теренни записи от пътуванията им по българските села. В комбинирането им те инициират трайбъл и дигитална денс музика, подплатена с изпълнение на „живи” инструменти. Сред другите групи в първата вечер на феста са EXo (HMSU, Mirizma), TARGY (HMSU, MMUUZZAA), FAITH (Warfare Recordings).

Източник: novjivot.info

Сподели!