Ударно рекламират област Кърджали пред чужди журналисти и туроператори

Перперикон

Пътеводител за Чудесата на Източните Родопи пуска Министерството на туризма до края на годината

Регистърът на фестивалите тръгва през септември, Ангелкова пуска имейл за предложения на бизнеса

Пътеводител на Чудесата на Източните Родопи пуска Министерството на туризма до края на годината. Това е една от мерките за ударна реклама на културно-историческите атракции в област Кърджали, съобщи министър Николина Анкелкова по време на дискусията „ДА! На българските региони – Кърджали“.
Пътеводителят включва Перперикон, Татул, църквата „Свети Йоан Предтеча” в кв. „Веселчане” в Кърджали , Скалните гъби и други атракции на археологическия и поклоннически туризъм.

Николина Ангелкова Снимка: Радка Петкова
Николина Ангелкова Снимка: Радка Петкова

Ведомството е направило и инвестиционна карта на туризма с 300 инвестиционни предложения от страната, 7 от които са от област Кърджали. В края на септември най-късно началото на октомври ще е готов регистърът на фестивалите. Той ще е част от големия онлайн регистър на туристическите атракции, който Министерството на туризма пусна преди 10 месеца. „За този период регистърът е посетен от 4 млн. души, като отбелязваме по 20 000 посещения на седмица“, съобщи Ангелкова. Тя съобщи, че общините ползват 50% по-ниски такси за участие в националните борси. 60 тура за журналисти от 30 държави стартират от октомври, съобщи още Николина Анкелкова. Голяма част от обиколките за представяне българските чудеса пред чуждестранните репортери ще са в област Кърджали. В туровете ще участват журналисти от цял свят, както и хора от туристически агенции. Най-новата инициатива е създаването на специален имейл адрес, на който бизнесът да изпраща идеите си. Така ще се отблагодарим на всички, които рекламират туризма, заяви тя.

Вестник „Нов живот” бе медиен партньор на дискусията „Да! На българските региони – Кърджали”

Източник: novjivot.info

Сподели!