Празнуваме цял месец Деня на Кърджали

Изложба за деня на КърджалиНа 21 октомври полагат венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов, а след това започва тържествената сесия на Общинския съвет и тържествен ритуал пред Паметника на Освободителите в Градската градина

Днес от 14 часа започва Младежката научна конференция по природни науки и математика в Астрономическата обсерватория „Славей Златев”. Форумът е посветен на Деня на Кърджали – 21 октомври.

В програмата на общината за празника на града е включен и Международен турнир по бадминтон в спортната зала „Арпезос” на 15 и 16 октомври, събота и неделя, от 13.30 часа.

На 17 октомври, понеделник, от 14 часа откриват изложба под надслов „Памет за освобождението”, инициатива на Регионалната библиотека „Никола Й.  Вапцаров”. Експозицията ще бъде подредена във фойето на библиотеката. Вечерта от 17.30 часа  представят книгата на Виолета Михова „До чудесата” в читалище „Обединение 1913”. Събитието се организира от литературен салон „Петя Караколева” и  Регионалната библиотека.

На 19 октомври в Кърджали ще се проведе кръг от държавното първенство по бокс в спортната зала „Арпезос”. Двубоите започват от 16 часа. Същия ден в парк „Арпезос-Север” малките граждани на Кърджали от детските градини ще участват в спортен празник „С игри да станем по-добри” от  10.30 часа.

На 20 октомври в  детска градина „Снежанка” в село Енчец  откриват празник на мекицата  от 10.30 часа. Същия ден Дружеството на художниците в Кърджали представят изложбата, посветена на Деня на Кърджали от 17.30 часа в Керимовата къща. От 18.30 часа започва  празничният концерт на съставите към Общинския център за култура и младежки дейности в Дома на културата.

Денят на 21 октомври, празника на Кърджали,  е обявен за Ден на отворените врати в Регионалния исторически музей от 9 до 17 часа. Сутринта в 9.30 часа полагат венци и цветяпред паметника на генерал Васил Делов, след което от 10 часа започва Тържествената сесия на Общинския съвет в Дома на културата. От там от 11.30 часа тръгва празнично шествие на учебните заведения до Паметника на Освободителите в Градската градина. Тържественият ритуал по случай Деня на Кърджали започва в подножието на паметника от 12 часа, след което ще има концерт. Пред бившия постамент на Георги Димитров до театъра от 16 часа младите хора ще участват в открита младежка сцена.

Вечерта  на 21 октомври от 18 часа в Дома на културата ще свири американската рок група„ACIDIC”. Гостуването й в България е по покана на Американското посолство, а концертът в Кърджали се реализира със съдействието на Дружество „Приятели на САЩ” и община Кърджали.

За дните от 22 до 30 октомври са предвидени международен турнир по футбол за ветерани, международен турнир по тенис на корт,  трети Международен Фото салон и Национален празник на Детското изкуство  „Вълшебният свят на Родопите – Кърджали 2016”.

Източник: novjivot.info

Сподели!