Повишен е интересът на туристите към приключенията в Родопите

Повишен е интересът на туристите към приключенския туризъм в Родопите. Това каза  Александър Инев, секретар на Клуб по спелеология и екстремен туризъм „Мурсалица”. Почиващите в Родопите, които предпочитат да изкарат отпуската си в планината и отсядат в къщите за настаняване в селата по поречието на река Арда са предимно българи от вътрешността на страната. Има и чужденци, но те са единични бройки.

Хората посещават пещерите в региона, като се възползват и от предлаганите туристически атракции като Алпийски тролей, каньонинг, скалното катерене наречено Виа ферата, конна езда. Инев каза още, че е известен на туристите и маршрутът до крепостта над село Кошница. Преходът до там е лек и минават през проходна пещера, за да стигнат до крепостта. По проект там има изградена екопътека, направени са беседки и места за отдих, но това, от което се разочароват туристите е, че още не е оправен мостът, който пострада при наводнението в началото на годината към крепостта.

Може да се минава по него, но не е обезопасен и трябва да се внимава, защото подпорите му са поддали. Някои предпочитат да минат направо през реката, която в момента в следствие на засушаването е маловодна.

Източник: novjivot.info

Сподели!