Московчанин привлича туристи в Ардино с уникална военна игра

kulov-igra1-300x225Московчанин, уседнал в Родопите, готви голямата изненада за туристите в Ардино. Инициативата е дело на клуб „Лазарвар-Балкан“, чийто председател е руснакът Евгений Смирнов и който дава възможност за уникална игра. Ардино е единственото място на Балканите, където може да я играете.
Играе се с автентични модели на стрелково оръжие, снабдено с лазери. То се използва за тренировка на спецчастите на натовските армии. Оръжието е руско производство, като моделите копират в най-малки детайли автомат „Калашников“, снайпери, картечници. Дори теглото съответства на базовите образци. Всеки от участниците е снабден с датчик на челото, прикрепен с кърпа.
Евгений Смирнов, който организира тиймбилдинги за фирми и дава възможност да се играе лазертаг, подчерта, че играта има безброй варианти, при това в гористи местности при реални условия за военен сблъсък. За участниците в играта, а и за останалите гости на Ардино фирмата на Смирнов предлага и храна от реставрирана полева кухня.
Освен лазертаг кметът на Ардино Ресми Мурад има и други “примамки” за туристите. Община Ардино продаде за 340 000 лв. чрез търг бившата база на БКП на Белите брези. Кметът се надява тя да бъде бързо ремонтирана и да стане перлата на туризма в курорта. В момента в общината има 15 хотела с 500 легла, които според Ресми Мурад са крайно недостатъчни за сериозен туризъм. Той смята, че легловата база трябва да се увеличава чрез привличане на повече гости. За целта общината е набелязала мерки за експониране на културно-историческото наследство.
Достъпни за туристите ще бъдат освен Дяволския мост още Орловите скали, както и крепостите Патмос и Кривус.
Горният етаж на общинския музей ще има експозиция посветена на тютюнопроизводството. Търсят се пари по проект за нейното подреждане. Всички тези обекти ще бъдат включени в общ туристически пакет с курорта Бели брези.

Автор:Георги Кулов

Източник: zaman.bg

Сподели!