Момчилград посреща гости от цял свят в последната седмица на юли

За седма поредна година Момчилград ще посрещне гости от цял свят. Традиционната международна среща, наречена „Момчилград завинаги в сърцето ми“, ще се проведе както винаги в последната седмица на месец юли. Предвидена е богата програма от 25 юли до 30 юли.

На срещата са поканени гости от България и чужбина, както и всички почетни граждани на Момчилград. От общинското ръководство отправят покана към всички, свързали по някакъв начин живота си с Момчилград, да посетят родопския град в последната седмица на месеца. По време на традиционната среща ще се отбележи и 90-годишнината от създаването на читалище „Нов живот“, което е емблематична културна институция в Момчилград.

„С радост ще посрещнем нашите земляци отново на родна земя. Тук са нашите корени, а връзката с родния край и с Момчилград остава за цял живот. Традиционната среща на момчилградчани предоставя възможност да се видим с наши близки, роднини, съседи, приятели. Ще си припомним миналото и ще празнуваме заедно“, заяви кметът на Момчилград Сунай Хасан.

Източник: www.novjivot.info

Сподели!