И в Крумовград ловят покемони

В последния месец изключителна популярност набира мобилната игра „Pokemon Go”, направена по мотиви на японското аниме „Pokemon”.

Крумовград, колкото и малък да е, също попадна в капана на играта. За сега играят предимно деца и тийнейджъри, но няма да е изненада, ако възрастни се поддадат и започнат да обикалят по парка, центъра и кварталите.

По последна информация идеята за играта започва като първоаприлска шега. Днес в цял свят милиони хора я играят на телефоните си без значение къде се намират – в парка, на работа, в училище, на улицата. Нужно е активирано местоположение и интернет на устройството. Любопитен факт е, че в отговор Русия пуска собствен вариант на играта, в която не се „ловят” покемони, а любими руски исторически герои.

Интересното е, че играта привлича не само млади, но и по-възрастни хора.

В България интересът също е голям. В столицата ни вече има събирания на огромни тълпи на места като НДК, като цел на тези събирания е „ловът“ на редки покемони.

Според играещи „Pokemon Go” играта е много добре замислена, защото се изисква да се движиш, да отидеш от точка А до точка B, за да „уловиш” даден покемон. В днешно време повечето децата и младежите стоят предимно у дома, на компютрите си, така че в това играта има предимство, което толкова други игри нямат.

Някои родители са скептични и споделят някои притеснения. Като играеш трябва да гледаш постоянно в екрана на телефона, следователно не гледаш къде вървиш … или шофираш (да, има и такива случаи). Докато в България злополуките се броят на пръсти, в световен мащаб те са доста повече.

Симона ТОДОРОВА, стажант репортер в „Нов живот”

Източник: novjivot.info

Сподели!