Екопътека „Свети дух“ – едно вълнуващо родопско приключение

снимка: waterfallsbg.info

Манастир е едно от родопските села, даващи възможност за разнообразни, но вълнуващи и прекрасни планински приключения. Вече сме ви разказвали за приказния водопад, носещ името „Свети дух“ и намиращ се именно в околностите на село Манастир.

Днес ще ви разкажем за екопътека, носеща същото име – „Свети дух“, предлагаща ни едно незабравимо приказно преживяване в сърцето на величествената Родопа.

снимка: opoznai.bg

Както може би вече и сами се досещате, крайната точка на екопътеката е водопадът „Свети дух“. По пътя си до него обаче, ще имате не една, а няколко уникални възможности.

Ще имате шанса да посетите няколко параклиса по самия маршрут, а с малко отклонение от него пред вас ще се разкрият още стари и нови параклиси. Някои от тях са: „Св. Дух“, „Св. Василий Велики“, „Св. Илия“, „Св. Богородица“, „Св. Георги“.

снимка: blog.ivanatora.info

Освен тази възможност, без грам съмнение, екопътеката „Свети дух“ ще ви даде и друга такава – възможността да се докоснете до необятната родопска природа, да усетите нейното величие, да почерпите от нейния заряд и да изпълните дробовете си с чист родопски въздух.

Всеки маршрут, всяко докосване до Родопа е уникално и носещо свой собствен заряд. Накъдето и да поемете, който и път да изберете, незабравимите, изпълнени с красота и наситени с енергия мигове са гарантирани.

Автор: Селвина Топалска
Източник: rodopchani.bg

Сподели!