Екопътека „Белица – Кръстова гора“ – храна за душата и сетивата

​Без съмнение, всички знаем, че Кръстова гора е един от култовите родопски обекти, който разбира се, е и един от най-посещаваните от туристи.

Какво по-хубаво от това след срещата с духовното и посещението на един от най-известните духовни центрове в Родопа да се отдадеш и на разходка сред омайната родопска природа.

Е, точно това ви предлага екопътека „Белица – Кръстова гора“. Началото си екопътеката води от билото над известния манастирски комплекс „Кръстова гора“. Следва 12-километров маршрут наситен с чист родопски въздух, смайваща родопска крсота и незабравими моменти в Родопа.

Крайната точка на екопътеката е село Белица, а по пътя до нея ще имате немалко възможности за пикник сред несравнима родопска хубост. И това не е всичко. Най-малките ще бъдат очаровани от специално обособените за тях кътове, а останалите атракции ще пленят и малки и големи.

снимка: opoznai.bg

По маршрута на екопътеката са поставени информационни табели, които да обогатят знанията ви за величествената Орфеева планина, а също така и интересен монумент – символ на родопчанина, плочи с десетте божи заповеди, авторски изделия от глина и още много други интересни предмети.

Без съмнение обаче най-ценното притежание на екопътеката са прекрасните панорами, разкриващи се от всички страни. Не случайно казваме, че изминаването на маршрута на екопътеката храни душата и сетивата, тъй като след духовния заряд от култовия християнски храм ще получите и ударна доза наслада, докосваща всяко сетиво, всяко кътче от сърцето и душата на човек.

Източник: bgnow.eu

Сподели!