Въжена градина Девин – парк за приключения

Град Девин е световно признат балнеологичен курорт, разположен в сърцето на величествените Родопи. Хидротермалните извори в района допринасят за определянето на града като курорт за профилактика и лечение.

С цел осигуряване на приятно време, прекарано в курорта са изградени много атракциони. Едно от неустоимите предложения на града за обичащите приключенията и екстремните забавления е въжена градина Девин. Тя е подходяща както за деца над 6 години, така и за техните родители. Тук е мястото, където деца и родители се забавляват и създават приятни спомени заедно.

Въжената градина е разположена сред красивата местност Равня, на около 2 километра от центъра на град Девин. Сред красотата и чистия въздух на Родопите ще се насладите на приключения, които ще помните дълго. Докато се разхождате и преодолявате препядствията на въжената градина ще имате възможността да се любувате и на красиви гледки към връх Гребенец, град Девин и околностите.

Девинската въжена градина представлява въжен „лабиринт“ в короните на дърветата. Висящи мостове, люлеещи се парапети, 40-метров тролей и куп други въздушни съоръжения формират уникално,  атрактивно трасе.

Посетителите могат да разчитат на професионализма на висококвалифицирани инструктори. Те отговарят за разделянето им на групи, съобразно тяхната физическата издръжливост и възраст.

Градината работи в периода от април до декември и включва различни елементи от разностранни екстремни спортове, сред които акробатика, скално катерене и приключенски туризъм.

Автор: Селвина Топалска
Източник: rodopchani.bg

Сподели!