Рафтинг по река Арда

318
Дяволския-мост

Река Арда е много добра река за рафтинг в Родопите,като спускането е с продължителност 2 дни, 50км е трасето, което преминаваме. Рафтингът по река Арда за съжаление ще е възможен още няколко години, тъй като има проекти за ВЕЦове по нея, и няма да бъде вече плаваема. Затова, елате да й се насладим докато е възможно.

Ден първи: Сутринта среща на ВЕЦ – Бели Извор, където си оставяме колите. Там се екипираме с необходимата екипировка (неопрен, неопренови боти,каска,яке,жилетка), провежда се инструктаж относно безопасността и командите по време на рафтинга. И приключението по тази прекрасна река започва. Спускането за деня е с продължителност около 4-5 часа, като преминаваме през многобройни бързеи с различен профил. Спираме на Дяволския мост, където ще бивакуваме далеч от цивилизацията. Покрай лагерния огън обсъждаме изминалия ден,както и предстоящия.

Ден втори: Стягаме си багажа, разваляме лагера и продължаваме спускането си по река Арда. По време на спускането се наслаждаваме прекрасния каньон, който образува река Арда. Продължителността на рафтинг спускането за деня е около 4-5 часа. След приключване на спускането връщаме обратно до началната точка шофьорите.

Повече за програмата: kayak-tours.eu

Сподели!
Местоположение

Времето

Виж прогнозата