Подвижно кино в Кърджали!

Подвижно Кино В Кърджали


Батман, Супермен, Х-Мен, ядосаните пилета пристигат в Кърджали в зрелищни сблъсъци със смразяващ саунд върху 32 квадратни метра екран. Край Арда ще има 3D кино, а в продължение на месец кърджалийци ще могат да видят най-хитовите заглавия в момента. „Пътуващото кино“ вече акостира в Кърджали, а първите прожекции ще бъдат в петък. Заглавията на старта ще бъдат „Ядосаните пилета“, „Норм-полярният мечок“, „Х-Мен Апокалипсис“, „Ратчет и Кланк“, както и българският филм „11 А“. Невероятните срелища на 3D ще могат да се видят в залата на Учителския институт.

„Най-добрата техника, най-доброто озвучаване. Това ще предложим на кърджалийци. В рамките на месец ще завъртим 30 заглавия, които са хитови в момента. Прожекциите ще са от 14,30 до 23 часа в делнични дни и от 11 до 23 часа през уикенда“, заяви управителят на „Пътуващото кино“ за 24rodopi.com Николай Николов. От пет години, той и екипът му, обикалят всички градове в страната, където любителите на седмото изкуство са зажаднели за кино. Кърджали е мишена за мобилните кинаджии още през февруари. Благодарение на съдействието на Общината, прожекциите ще са факт през май.

„Насочиха ни към различни зали в града, но тази в университета се оказа най-подходяща. За съжаление няма да можем да използваме пълния капацитет от 350 места заради предписанията на пожарникарите. Едва 50 души ще могат да присъстват на прожекция. Затова пък сме наситили програмата“, обясни Николов.

Проектът „Пътуващо кино“ не е просто идея. Тя е неговия начин на живот. „Родителите ми бяха кинаджии. Израснал съм в салона. Винаги киното е било част от мен. Радостен съм, че можем да сглобим изцяло културния пъзел във всеки град без кино, предоставяйки на жителите му насладата от седмото изкуство. А то идва „на крака“, допълни мениджърът на екипа.

Билети ще се продават на място. Цените им са от 5 и 6 лева , както и 7 за 3D прожекция.

„Тътенът се задава, очаквайте истински емоции през следващите седмици, а на екрана освен зрелищните битки на Батман и Супермен ще могат да се видят едни от най-добрите актьори на нашето време“, обещават от „Пътуващо кино“.

Екипът планира още една визита край Арда и през септември.


Подвижно Кино В Кърджали - Програма


Сподели!