Онлайн карта показва ски пистите в страната и условията за каране

Информацията ще бъде актуализирана през целия зимния сезон

Информацията ще бъде актуализирана през целия зимния сезон
Онлайн карта показва ски пистите в страната и условията за каране

Нова онлайн карта ще дава възможност на любителите на зимните спортове да се запознаят с възможностите за практикуването им на територията на страната.  В реално време от нея ще може да се получава информация за метеорологичните условия на всяка писта, както и за нивото на лавинна опасност.

Картата е разработена от Министерството на туризма и се намира на сайта на институцията. Информацията за ски курортите ще бъде актуализирана през целия зимния сезон.

Пилотно в картата са включени пистите на трите ни големи зимни курорта – Пампорово, Банско и Боровец. Те са нанесени на реални карти, с възможност за няколко техни визии. Включена е информация единствено за пистите, които вече са били категоризирани от министерството. Разделени са на зелени, сини, червени и черни, съобразно степента им на сложност.

За удобство на туристите са създадени връзки към официалните интернет страници на всеки от курортите с бързи бутони към камерите, които предават в реално време ситуацията на най-посещаваните им писти.

Източник: www.economic.bg<

Сподели!