Нов вид туризъм излиза на мода в Европа – глампинг

Във Франция набира популярност нов вид туризъм – глампинг. Името е производно от английската дума „glamour“ (блясък) и къмпинг. Идеята е да си починете сред природата, но в луксозна обстановка.

Концепцията е подобна на сафарито за богати в Азия и Африка. Луксозни палатки и шатри, но вместо спални чували на земята, ще спите в разкошни легла. Шатрите са обзаведени и спокойно могат да се сравнят с луксозен хотел.

Европейският глампинг се заражда преди десетина години във Великобритания, но така и не успя да добие широка популярност. Сега Франция се опитва да привлече богатите туристи с едно по-различно преживяване.

Идеята е на двойка от Бретан в Западна Франция, която разполага със 72 хектара земя. С пет големи палатки за 6 души, оборудвани с легла, копринени чаршафи и одеяла, малка душ-кабина и място за вещи, французите привличат посетители с финансови възможности.

Няма топла вода, нито електричество, но пък търсачите на екзотика могат да се наслаждават на природата до насита.

Нощувката в луксозната палатка струва 100 долара на вечер. Туристите обикновено ядат домашна храна, която домакините приготвят в своята къща и сервират на гостите си.

Източник: brat-bg.com

Сподели!