Всички планински вело пътеки на едно място

Снимка: flowmountainbike
Снимка: flowmountainbike

Да, най-сетне някой го направи! Сега на едно място можете да намерите всяка една планинска пътека на планетата използвана от велосипедисти и бегачи. Stravа, приложението в което спортистите могат да следят изминатото разстояние и постиженията си, събраха цялата информация и направиха една карта на света, на която са нанесени всички вело-пътеки, достъпни на хората. Цялата информация е на един клик разстояние. Остава само да яхнете колелото.

Снимка: mpora.com
Снимка: mpora.com

Stravа е общност от атлети от цял свят. С тяхна помощ можем да преживеем това, което те наричат социален фитнес. Това означава с помощта на мобилните комуникации и онлайн услугите, различни атлети да се свързват и състезават помежду си. Общността помага на хората да проследяват пътя, който са изминали чрез iPhone, Android, GPS устройства.

Stravа анализира персоналните постижения на човек, помага му да прецени какво е направил, дава му нужната мотивация да предизвика себе си или някой друг. Платформата служи предимно за тичане и каране на колело.

Снимка: Strava Cycling
Снимка: Strava Cycling

Приложението има различни опции, които ти помагат да търсиш в системата пътища, да сравняваш резултатите си с тези на другите, да коментираш тяхното представяне. Анализирането на собствените постижения включва изминат път, скорост, време, изразходвана енергия.

Снимка: flowmountainbike
Снимка: flowmountainbike

Сега Stravа направи едно полезно допълнение. Събра информацията от базата с данни и я нанесе на онлайн карта. По този начин на колоездачите от цял свят ще им е много по-лесно да намерят нова провокация за физическата си издръжливост или да задоволят любопитството да открият нови неизследвани  места. Просто трябва да си харесат локация на картата и да увеличат изображението. Картата е подробна и ясна. Могат да се открият не само планински пътеки, но и асфалтирани пътища.

Автор: Танита Иванова
Източник: 360mag.bg

Сподели!